3 kommentarer på “Staten är i maskopi med storföretagen

 1. En helt korrekt analys.

  Redan i tonåren (60-talet) stod det klart för mig, att den socialdemokratiska staten var maskopi med storföretagen och storkapitalet. Genom hård inriktning på exportindustrin, fördes enorma mängder kapital till landet, som sedan användes för att höja levnadsstandarden i landet och därmed få (den därigenom mutade) befolkningen med på tåget. Med en mun har de samlade partierna , i alla tonlägen, sjungit småföretagens lov, men alla grovt gynnat exportindustrin på småföretagens bekostnad.

  Politik är konsten att säga ett och göra ett annat, utan att bli avslöjad. Genom att liera sig med storkapitalet, som äger media, kan man ro detta iland – vilket man lyckats med besked i vårt land. Problemet är, att storkapitalet har en agenda, som den varit mycket förtegen om. Vi – och den – har nu dock kommit till den punkten, att det är dags att förverkliga denna agenda. Därför går det inte längre att dölja detta, trots makten över media, och det är därför som hela illusionen nu krackelerar. Allt detta är fullständigt självklart, för alla som, utan förutfattad mening, granskar fakta.

  Men:

  Alla möjliga politiska rörelser – som har denna insikt – börjar nu ana morgonluft: Från nazister till anarkister. Frågan är, vad som kan vrida makten ur händerna på den politiskt-kapitalistiska alliansen och vad som kan ge oss ett alternativ, på vilket vi kan bygga samhällen, som enbart bygger på medborgarnas vilja och behov.

  Sådana samhällen kan vi sägas ha haft i Europa, för ett par tusen år sedan. Den romerska centralmakten byggde upp en militär, som krossade dessa samhällen. Förvisso hejdades den romerska expansionen norrut av germanerna under Armin, men det blev också starten på statsbyggandet i Europa, för att säkra folkens territorier mot yttre och inre fiender.

  För expansionistiska stater är löst sammanhållna samhällen, utan centralmakt och fr.a. utan centralt organiserad krigsmakt, munsbitar, vilket vi har sett otaliga exempel på världen över. Därför anser jag att din lösning – ”… avveckla staten helt och hållet.” – inte fungerar. Utan en centralt organiserad krigsmakt är vi hjälplösa, inför angrepp från avancerade samhällen med utvecklad struktur. Utan en central polismakt är samhället vidöppet för infiltration och för mutsystem.

  Sverige anser jag vara räddningslöst förlorat, som stat men även som folk. Nedbrytningen av folkets sammanhållning har pågått i över etthundra år och är idag mindre än noll. Det finns i vårt land ingenting, runt vilket vi skulle kunna organisera ett motstånd. Inte mer än 43% av befolkningen är för en stram invandringspolitik, trots de alltmer uppenbara kulturkrockarna – en andel som är mindre än för 20-30 år sedan! In i dagens politiska röstningssystem väller varje år okunniga zombies, vars tankeverksamhet effektivt malts ned av genustrams, HBTQ-fjoll och multikulti-gallimatias. Här är alla makthavare – ALLA – definitionsmässigt landsförrädare. Här finns ingenting att bygga ett motstånd på, över huvud taget.

  Den förföriska drömmen, om det decentraliserade samhällets harmoni, är inget annan än just en dröm. Det är samma sorts förföriska dröm, som kommunisterna använt sig av, för att få folken med på sina bestialiska blodbad. Det krävs en helt annan ideologisk vision, om vi skall kunna vrida makten ur händerna på kapitalet.

 2. Pingback: Makten måste återgå till individen – där den hör hemma | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 3. Pingback: 5G – en trojansk häst? | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s