11 kommentarer på “Falska halshuggningar en ursäkt för att bomba Syrien

 1. Reblogga detta på SasjaL och kommenterade:
  Intressant, då Lars Bern tillhör den skara här i Sverige som varit starkt engagerad i att all sanning inom klimatforskningsfuskandet skall avslöjas, så varför inte inom andra områden?

  Intressant nog så har vi åter igen en ”Alla vägar bär till Rom”-situation, där Rom motsvaras utav CIA, där de haft ”fingrarna i fel syltburk” … Naturligtvis finansierat med amerikanska skattemedel. Har märkt att en och annan USA-patriot inte vill höra den här typen av information, utan ”sväljer allt med hull och hår” som serveras utav Vita Huset … Jag tar fullt avstånd mot alla former av vänsterideologier, då de inte fungerar i praktiken och deras tradition att i olika lägen vilja skriva om eller förneka historien (ex. första halvan av 1900-talet i Sverige …), men det innebär inte att ”gräset är grönare på andra sidan staketet” …

 2. JAG BETVIVLAR INTE din sanningslidelse men
  det är inte svart eller vitt när det gäller olika gruppers strävan efter världsdominans.

  Det har varit så under århundraden, kanske årtusenden att alla samhällen har en gemensam ideologi inom den egna gruppen som man identifierar sig med. När olika grupper strider om makten glorifierar man sig själv och demoniserar konkurrenterna. Propagandan följer detta.

  Islam är verkligen inte fredens religion. Hemskheterna de gjort är INTE helt och hållet påhittade. Konkurrerande maktlystna grupper framhäver motståndarnas ondska och lägger till samtidigt som man döljer egna brott och bedyrar sin fredsvilja.

  Det är konkurrens om makten geopolitiskt och ideologiskt. Ingen härskare är GOD – då blev denne inte härskare.

 3. @ Sofia:

  ”Islam är verkligen inte fredens religion. Hemskheterna de gjort är INTE helt och hållet påhittade.”

  Ditt påstående fordrar ett långt och mångfacetterat svar.

  I varje hejarklack i fotboll så finns det några huliganer och när det blir slagsmål är det bara de som syns i TV rutan. Betyder det då att det är en korrekt slutsats att alla som hejar på fotboll är huliganer? Nej, naturligtvis inte. Du begriper säkert att de allra flesta fotbollsfans är skötsamma människor som bara älskar fotboll och att det är en minoritet som slåss, men att det är minoriteten som missköter sig som får alla rubrikerna. Samma sak gäller Islam och muslimer.

  Islam är en religion med 1,5 miljarder utövare vilket motsvarar ungefär 25 procent av jordens befolkning. När en grupp (vilken grupp som helst) blir så pass stor så är det självklart att den kommer att inrymma en hel del galningar. Om vi delar upp världens befolkning i de som gillar Coca-Cola och de som inte gör det, så ska du se att det nog finns en hel del galningar och terrorister som verkligen gillar Cola. Betyder det då att folk är terrorister bara för att de dricker Cola, eller är de terrorister som råkar gilla Cola?

  Samma sak gäller muslimer som är terrorister. Är de terrorister för att de är muslimer, eller är de muslimer som råkar vara terrorister? Jag menar att det är det senare alternativet; att det är dåliga människor som rättfärdigar sitt dåliga beteende med sin extrema uttolkning av Islam som en ursäkt. För Islam är nämligen subjektivt, och dess uttolkning kan variera väldigt mycket mellan olika individer, eller grupper av individer.

  Du säger att ”Islam verkligen inte är fredens religion”, och jag säger att Islam kan vara precis vad dess utövare vill att det ska vara. Islam är inte – och behöver inte vara – statiskt, även om jag vet att det finns utövare som menar att man ska vara bokstavstrogen, men det finns en betydligt mycket större andel av alla muslimer som inte är bokstavstrogna och som praktiserar sin tro efter sina egna uttolkningar, och även de som är troende men inte praktiserar. Det finns dessutom folk som är födda i muslimska länder som är ateister.

  För att göra frågan ännu krångligare och mer nyanserad så ponerar vi följande: Tänk dig att ett fotbollsfan mördar en annan människa och utropar att han utför mordet ”i alla fotbollsfans namn”, betyder det då att han verkligen representerar alla fotbollsfans? Nej, självklart inte. För även om han i sin egen förvirrade hjärna verkligen tror sig representera alla fotbollsfans så är det självfallet inte så.

  Samma sak gäller muslimer. Om någon mördar och påstår att han gör det ”i islams namn”, så är det självfallet inte så att han representerar alla muslimer och alla uttolkningar av Islam.

  Sist men inte minst har vi det stora problemet med fabricerad terrorism, som i själva verket utförs av andra men som skylls på muslimer för att svartmåla dem, vilket är ämnet för detta inlägg. Islam och muslimer ska naturligtvis inte få skulden för ”false flag”-dåd som de ej begått, som t.ex. 9/11-attackerna eller de orkestrerade och falska halshuggningarna jag tagit upp här, vilka samtliga är dåd som Islam och muslimer är helt oskyldiga till.

  Du skriver ”Hemskheterna de gjort är INTE helt och hållet påhittade”. Vadå ”hemsketerna DE gjort”? Det är inte ALLA muslimer som har begått hemskheter, därför är det en helt felaktig övergeneralisering av dig att skriva som du gör. Visst finns det enskilda muslimer, eller mindra grupper av muslimer, som har gjort hemskheter, men det rör sig fortfarande om en liten minoritet av alla muslimer, och hela gruppen muslimer kan naturligtvis inte ansvara för de hemskheter som en liten minoritet utfört.

 4. Det är ju så att det alltid är individer som utför terrordåd, ibland på inbillade order från en påhittad gud eller kanske en imam, andra gånger på order av en president som påstår att spränga folk i luften med drönare eller flygplan är helt ok men inte att spränga sig själv och andra i luften på en marknadsplats eller i en buss. Finns det någon skillnad på terroristen Obama eller på ISIS eller någon annan utpekad terrorist så kan man ju försöka förklara skillnaden för mig.

 5. Pingback: IS, Paris-attackerna, och flyktingkrisen | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 6. Pingback: Den antiryska agendan | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 7. Fan denna blogg gillar jag bra arbete! Ja men jag ser atte nedel hjärntvättade post 11/9 neocon har hittat hit. En enkel grej om ZOG nu vill slås mot terrorism varför stödjer de då koloniala FSA(Al Qaida) öppet för. Med koloniala menar jag att de använder sig av koloniala symboler. Även SDF(”Syrian” Democratic Forces) har Al Qaida Wahhabiter i sina led.

 8. Pingback: Judiska konspirationsteorier – ett svar till Lars Bern | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 9. Pingback: Skapare vs Förmedlare | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 10. Pingback: Israels censurkrig på internet | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 11. Pingback: Judiska konspirationsteorier DEL 2 | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s