18 kommentarer på “Påståendet om att invandrarna inte har någon rätt till välfärden

 1. Fint, då får vi be ”de rika” att betala in lite till så invandringen blir ”lönsam”.

 2. Jag är på det hela taget överens med dig, bortsett från en liten, men ändå viktig, detalj:

  Det är nämligen endast de rika som betalar in mer till systemet under sin livstid än vad de plockar ut. Alla låg- och medelinkomsttagare plockar ut mycket mer ur systemet än vad de betalar in.

  Systemet i sig självt äter upp mycket av det som betalas in, dels i rena overhead-kostnader (administration osv) dels genom systemets bristande ansvar, alltså att politiker kan handskas lite hur de vill med skattepengar eftersom det dels inte är deras egna pengar, dels därför att man inte har några vinst- eller effektivitetskrav på sig på samma sätt som ett företag har.
  Så sanningen är att det inte bara är höginkomsttagare som blir rånade, det gäller även för många mellan- och låginkomsttagare.
  Jag är själv låginkomsttagare, jag betalar inte in särskilt mycket i skatt, men jag tar inte heller ut ett enda öre för egen del. Så även det lilla jag betalar är förlust.
  Men som sagt, rent generellt är jag överens med dig.

 3. @ Two Different Shoes On:

  ”Fint, då får vi be ”de rika” att betala in lite till så invandringen blir ”lönsam”.”

  Vad är det för jävla dumheter!? Invandringen blir inte lönsam bara de rika betalar in mer skatt.

 4. … tillägg:
  Det är lite grann som med trisslotter. Man kan ju se det som en slags frivillig skatt och omfördelning av välstånd. På 30 miljoner kronor köpta lotter (1 miljon lotter) betalas 14,7 miljoner ut i vinster (49%). Över hälften av går alltså förlorat för spelarna/skattebetalarna.
  Jag har ingen aning om hur stor andel av de inbetalda skattepengarna som går ut igen till fördel (rättvist eller inte) för skattebetalarna. Men det lär knappast röra sig om marginella småsummor som går förlorade på vägen.

 5. @ dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Det är vettiga och korrekta synpunkter du bidrar med, men jag ser dem som överkurs. Visst kan man alltid nyansera det man skriver ännu mer, men jag valde att hålla mig väldigt koncis i det här inlägget.

 6. Förvisso kan man ju se det som, men mitt problem är att välfärdssystemet skapades inte med massinvandringen i åtanke, den skapades för att rika skulle betala mer än de som inte hade råd. Alla efter sin förmåga som det heter. För att klara av massinvandringen som pågår så måste man man ta hänsyn till ett oändligt antal nya medborgare varje år, eller göra en rimlig uppskattning och ta ut skatter därefter. Alternativet är att skära på välfärden så att det blir mindre till alla istället.

 7. @ dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”point taken. Jag bara reagerade på det.”

  ”No prob sir!”, det är det kommentarsfältet är till för. 😉

 8. @ Varg i Veum:

  ”Förvisso kan man ju se det som, men mitt problem är att välfärdssystemet skapades inte med massinvandringen i åtanke, den skapades för att rika skulle betala mer än de som inte hade råd.”

  Du missar poängen helt och hållet. Poängen är att många, främst nationalister, argumenterar för att invandrare inte förtjänar välfärden eftersom de inte har betalat in till den, utan att inse att de själva förmodligen inte har betalat in tillräckligt till välfärden för att förtjäna den heller. De använder alltså en logisk och korrekt slutsats jävligt godtycklig och jävligt själviskt!

  För eftersom man – som de själva säger – förtjänar välfärden utifrån hur mycket man har betalat in, då ska låg- och medelinkomsttagande svenskar inte ha rätt till välfärden heller, eftersom de aldrig betalar in till välfärden ens i närheten av hur mycket de plockar ut. Alltså är de som säger att invandrare inte har rätt till välfärden men att de själva har det, irrationella, fulla av skit, och med en rejäl jävla dos dubbelmoral!

 9. Välfärden är skapad av alla inte minst alla dom hårt arbetande och lågavlönade i vårt avlånga land. Det man inte betalat i skatt, har man betalat man i blod, svett och brutna ryggar!

 10. @ Grreger Hoffa:

  ”Välfärden är skapad av alla inte minst alla dom hårt arbetande och lågavlönade i vårt avlånga land. Det man inte betalat i skatt, har man betalat man i blod, svett och brutna ryggar!”

  Vad är det för skitsnack!? Vadå ”inte minst alla dom hårt arbetande och lågavlönade”? Är det bara de lågavlönade som är hårt arbetandes enligt dig?! Du låter som en typisk sosse som tycker synd om dig själv och tycker att världen – i synnerhet ”de rika” – är skyldig dig något. Varken de rika eller övriga världen är skyldig dig eller någon annan ett piss! Det kanske inte är det du menar, men det är den uttolkningen jag gör av din patetiska kommentar, samt det faktum att jag hört det där ”loser”, sosse-tugget, en myriad gånger.

  Och om du ”inte betalat i skatt”, men ”i blod, svett och brutna ryggar”, vems fel är då det? Du har uppenbarligen valt att inte utbilda dig, utan istället valt att jobba med ett lågavlönat kroppsarbete. Det är ditt eget val och du får leva med konsekevenserna av det. Du kunde ha valt annorlunda men du gjorde inte det. Om du ångrar dig idag så är det trist för dig, men ingen är skyldig dig ett piss för att du har gjort dåliga val i livet.

  Skärp dig för fan! Sverige håller på att gå under p.g.a. att det finns för många nollor som du!

  PS: Kom hem till mig och skrubba min toalett, så ska jag tala om för dig att du inte får någon lön eftersom jag redan har haft det så jobbigt i mitt liv och betalat med ”blod, svett och tårar”. Skulle du acceptera det? Nej, just det! Så ”fuck off” med ditt jävla sosse-svammel!

 11. Hej!

  Jag heter Nicole och jobbar på produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn. Vi håller på med ett nytt program och söker efter personer som är engagerade och karismatiska och driver en kamp mot eller för något. Jag hamnade på din blogg och tycker att det verkar väldigt intressant. Du får gärna kontakta mig på nicole.nelson@sto-cph.com så berättar jag mer.

  Tack!

  Bästa hälsningar,
  Nicole Nelson

 12. @ Nicole Nelson:

  Svensk TV produceras av idioter, med idioter, för idioter, i propagandistiskt syfte, och jag är inte det minsta intresserad av att medverka i några skitprogram i antiintellektuell, propagandistisk, svensk skit TV!

 13. Har läst din blogg och finner den mycket intressant men jag skulle inte våga ha någon åsikt i några som helst frågor här eftersom du verkar ha en riktigt pissattityd till dina gäster.

 14. @ tveksam:

  ”Har läst din blogg och finner den mycket intressant men jag skulle inte våga ha någon åsikt i några som helst frågor här eftersom du verkar ha en riktigt pissattityd till dina gäster.”

  Vissa kommentarer förtjänar att bemötas av en riktig pissattityd.

 15. Pingback: Feminism och välfärd bygger på exakt samma lögnaktiga ideologiska fundament | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s