8 kommentarer på “En diskussion om välfärd och beskattning med Jan Milld

 1. Intressant och bra inlägg. Jag har själv, de senaste 6-7 åren också intagit positionen att skatt är stöld. Och jag betraktar det politiska systemet som en maffia – dvs ”om du inte betalar din skatt så kommer kronofogden med handräckning från beväpnad polis och de kommer inte att tveka att använda våld om du gör motstånd”. Ingen skillnad alls mot maffian – bara det att maffian troligen hade nöjt sig med mindre än de 70-80% jag måste betala av mitt arbete till stat, kommun och landsting.

  Nåväl. Jag har dock en liten reservation mot skatt = stöld. Vi måste ha ett yttre och inre försvar för att bestå som nation och garantera någon slags trygghet. Lägger vi ned försvaret, polisen och domstolar så kommer det bli kaos. Landet kommer upplösas. Eller rättare sagt, riktiga maffiagäng och skyddskårer kommer att uppstå och dessa kommer att tvinga av folket pengar för sina tjänster. Dvs för det inre försvaret (polis och rättsskipning). Det yttre försvaret kan ingen maffia ta på sig.

  Alltså skulle jag gå med på att bli bestulen för att vara med och finansiera ett demokratiskt yttre och inre försvar.

  GG: Hur tänker du kring skatt = stöld och det yttre och inre försvaret?

 2. Bloggen 476 har ett förslag som löser problemet med statens utsugning av medborgarna. Han vill avskaffa den allmänna rösträtten och endast låta den rikare tredjedelen rösta. Läs:
  http://fyrahundrasjuttiosex.blogspot.se/2014/06/slopa-allman-rostratt.html
  Dock bör förslaget ändras till röst efter inbetalad skatt istället för efter inkomst. Men det var nog det han menade i alla fall.
  Han är inne på rätt väg. Rösträtten ruinerar landet med det systematiserade legala röveriet. Vi har ett tredjedelssamhälle där en tredjedel privatanställda bär de skattefinansierade två tredjedelarna på sina axlar och dessa slutar aldrig att kräva mer eftersom de har makten via valurnorna.

  Till Kalle: En gång i forntiden överlät vi till staten rätten att använda våld. Den perverterade staten som nu växer hämningslöst likt en cancersvulst använder detta våldsmonopol framför allt för att berika sig själv samt för att betala röstmutor till sina medbrottslingar väljarna. Till det ursprungliga syftet av ett försvar mot yttre fiender samt för att upprätthålla lag och ordning, räcker skattemedlen numera inte till.

 3. Intressant. Har missat denna debatt. Missat denna blogg också men såg tidigare många video.

  I en familj finns ett genetiskt band och ett stort tålamod. Ändå är det svårt att komma överens inom familjen. Utöka detta då till den närmaste släkten, grannarna, kommunen, landskapet och landet.

  Gemenskapen måste vara frivillig. Vi föds in till en stat och har skyldigheter och rättigheter. Vi ska följa lagarna och bidra efter bästa förmåga. Nationen Sverige är den absolut största enhet det går att tänka sig en sådan solidaritet. Att utöka den till grannländer eller länder ännu längre bort är helt otänkbart.

  Jag håller på ett sätt med dig GG att tidigare var gränserna stängda och vi hade ingen globalistering och internationell konkurrens. Då var det helt ok att ha skatter som var nästan 100%. Det kallades folkhem och solidaritet men naturligtvis ingenting annat än legaliserad stöld.

  Försvaret från näringslivet, som också fick med dem, på idén med att avskaffa nationerna var att ta bort fackets makt som var helt korrupt och destruktivt för alla. Nu har vi en omvänd situation, vi ska konkurrera med kineserna både inom varor och tjänster vilket helt har tagit bort makten från facket som idag är meningslöst. Istället finns idag makten hos företagen som kan flytta. Samtidig ökar skatterna på företagen och det finns allt färre ställen att gömma undan vinsterna. Detta är också stöld eftersom först ska företaget beskattas och sedan ska individerna som äger företagen skattas på sina utdelningar och reavinster.

  Jag har därför en stor misstro även mot många inom det som kallas den Sverigevänliga rörelsen. De har nu svängt om för de drabbas själva men tidigare var de tysta. Samtidigt vi utvecklas alla och får nya insikter.

  Är osäker på om det går igen att nationen ska fungera som fungerande enhet. Vill inte betala skatt till människor jag inte vet ett dugg om eller har minsta anknytning till.

  Vi skapar idag system där alla kan överleva och där deras barn kan överleva oavsett om de kan försörja sig. Det leder på sikt alltid till samhällen där en majoritet kommer att suga ut en minoritet.

  Vi har skapat ett system som aldrig kommer att hålla. Sannolikt finns ingen väg tillbaka nu med så många nya invällare. Marxismen har greppet om tankarna. Man föraktar framgång och avskyr höga löner. Dessutom nu är alla hjärntvättade att vi ska visa solidaritet med hela världen.

  Viktig är att det finns många olika länder som konkurrerar om människorna. Det kan vara med olika samhällssystem och olika skatter, osv. Om ett system som Sverige kör i diket kan alla som är attraktiva lämna landet och kanske välkomnas i andra länder. Då måste Sverige rätta upp sig för att locka tillbaka de som flyttat. Med EU och likriktningen blir det ingen konkurens om människor. Det är inte bra för någon.

  Jag delar dock delvis de som ser nationen som en naturlig enhet på ett sätt, bara det inte missbrukas som tidigare, med kommunisterna och facket som sög ut allt från företagarna. Ser vi nationen som viktig kan man också t.ex. arbeta för att vi ska vara självförsörjande på mat, energi, läkare, fotbollsspelare, osv. Då har vi ett begränsat urval att välja på, bara de som bor i Sverige och det betyder åter igen att varje människa blir mer betydelsefull.

  Idag utan nationer och utan konkurrens mellan nationerna blir människan utbytbar och noll värd.

  GG, delar din analys där vad gäller JM.

  /Den andre Kalle

 4. @ Kalle (Den andre Kalle)

  ”Jag håller på ett sätt med dig GG att tidigare var gränserna stängda och vi hade ingen globalistering och internationell konkurrens. Då var det helt ok att ha skatter som var nästan 100%.”

  Jag vet inte vad du snackar om, för jag har varken skrivit om stänga gränser, globalisering eller inernationell konkurrens, och jag tycker verkligen inte att det är okej med skatter uppemot 100%. Jag vill tvärtom avskaffa alla skatter. Men du menar kanske att du tycker det?

  ”GG, delar din analys där vad gäller JM.”

  Jag vet inte vad du menar att du håller med mig om egentligen. Du förklarar aldrig vilken del av min analys av JM du delar.

 5. Pingback: Feminism och välfärd bygger på exakt samma lögnaktiga ideologiska fundament | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 6. Pingback: Staten är maffia | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 7. Pingback: Välfärdshallickarna är själviska avskum | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 8. Pingback: Ocker existerar inte | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s