12 kommentarer på “Titta inte på dokumentärer om andra världskriget!

 1. Oj, vilken skarp text! Vem behöver se spännande filmer för övrigt, när verkligheten är så fasansfull som Gunnar visar här.
  Gott folk! Organisera er och påverka politiken – Politiken påverkar er.

 2. Mycket bra skrivet!

  Enligt en undersökning från 2007 så kände 95 procent av alla skolungdomar i Sverige till Auschwitz, medan det bara var 10 procent som kände till Gulag.

 3. @ Peter:

  ”Enligt en undersökning från 2007 så kände 95 procent av alla skolungdomar i Sverige till Auschwitz, medan det bara var 10 procent som kände till Gulag.”

  Helt korrekt!

  Det du skriver går att läsa om i denna DN-artikel: ”Ungdomar har obefintlig kunskap om kommunism”

  Det är en av anledningarna till varför jag anser att alla dessa dokumentärer om andra världskriget inte har ett dugg med kunskapsspridning eller folkbildning att göra. Det är bara selektivt utvald propaganda, avsedd för indoktrinering i ett mycket dubiöst syfte…

 4. Det du påpekar är verkligen påtagligt och synnerligen upprörande. Indktrinering överallt… Du hänvisar till Oligarkerna. Är det de gamla vanliga ryssarna som kapat åt sig rikedomar vid Sovjets sammanbrott, eller är det något annat. Förklara hur Oligarkarna, vilka de nu är, kan styra europeisk kulturpolitik.

 5. @ Gösta Walin:

  ”Förklara hur Oligarkarna, vilka de nu är, kan styra europeisk kulturpolitik.”

  Oligarkerna är fränder. De tillskansar sig makt genom att befordra varandra, vilket gör att de blir allt rikare. Denna rikedom förvandlar de till makt främst genom ägande, men också genom lobbyverksamhet och genom att tillsätta varandra i nyckelroller i företag och i maktpositioner i övriga samhället.

  Den som äger TV-bolag bestämmer vad som ska sändas; den som äger bokförlag bestämmer vad som ska tryckas; den som äger tidningar bestämmer vad som ska publiceras. Självklart utnyttjar de denna makt som de åtnjuter genom sitt ägande, till att förmedla en världsbild som gagnar just dem och deras intressen.

  Oligarkerna styr inte enbart europeisk kulturpolitik – de styr all politik!

 6. Sovjet, ett av länderna som vann WWII, var inga snälla gossar! De övriga vinnarna, GB, USA och Frankrike var inga snälla gossar de heller! GBs och USAs terrorbombningar av Tredje Riket får man ALDRIG läsa om! Som om dem aldrig hänt, de är helt strukna ur den officiella historiebeskrivningen. Visst har man hört om hur USA släppte atombomber över Japan, men det är nästan i goda ordalag och med ett syfte att skrämma folk, upplever jag. Speciellt under det ”kalla kriget” då oligarkerna i väst och öst låtsades vara bittra dödsfiender.

  Churchill slog faktiskt Stalin med hästlängder när det kom till att terrorisera tyskarna, som sagt terrorbombningarna i t.ex. Dresden och Hildesheim. När Tredje Riket väl föll så var våldtäkt både från öst och väst uppmuntrat från de högre leden.

  Nämnas kan att vid denna tidpunkt, eller iallafall före WWII, så var GB och Frankrike kolonialimperium som gjorde hävd på mer än halva jorden. I dessa länder i Afrika och Sydamerika så upprätthölls slavarbete och koncentrationsläger. Sovjet hade otroligt barbariska koncentrationsläger, Gulags. Även amerikanerna hade koncentrationsläger under kriget var de höll amerikatyskar och amerikajapaner ända ner till fjärde generationen.

  Att Tredje Riket hade koncentrationsläger var inget konstigt. Kommunisterna och judarna hade lekt djävul i landet och bar ansvar för att Tyskland förlorade WWI och dess efterspel. Judarna förklarade Tredje Riket krig redan 1933! Att det skulle ha pågått industriellt massmord är en sådan fabel i klass med, ja jag vet inte vad. Såklart dog folk som flugor p.g.a. sjukdom och svält. Hela Tredje Riket svalt när väl de höll på att förlora kriget. De allierade fann stor glädje i att bomba mattransporter.

  Nej, bilden vi har fått av Tredje Riket är så förljuget så att man knappt kan tro det är sant. Men så är det ju vinnarna som skriver historien också, så något annat är väl inte att vänta sig?!

  Vi får vara glada över att det alltid är den goda sidan som vinner alla krig. (Ironi)

  En dokumentär om WWII jag kan rekomendera är ”Adolf Hitler – The greatest story never told”

  Tack för mig.

 7. @ Gösta Walin:

  Ett tips till dig!

  Den intelligente och underbare komikern George Carlin levererar en av sina många väldigt klarsynta analyser:

  There is a reason why education sucks…

 8. Pingback: Påstådd antisemitism var bara en lögn | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

 9. Det heter Nationalsocialism inte ”Nazism” andevänd inte fiendens uttryck. Dessutom är ”förintelsen” en bluffhistoria 6 miljoner döda judar fanns redan innan WW2 6 är ett ockult kabbalistiskt tal som kortfattat går ut på att 6 miljoner judar måste dö innan de kan ”få” ”Israel” på Palestinskt territorium.

 10. Pingback: Mediernas lögnaktighet – en viktig fråga för dig att fundera över | Galne Gunnars Blogg | Sveriges Bästa Blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s