2 kommentarer på “Hollywoodproducent förespråkar etnisk homogenitet

  1. Wow.. Fick en enorm tankeställare! Har aldrig sett på problemet sådär. Men betyder inte det att det också är ett fel med integreringen? Alltså att han(/samt många) har aldrig känt sig tillhöra sitt nya land.

  2. @ ekjesper:

    Jag tror att du egentligen menar assimilation och inte integration. För när det gäller Chuck Lorre så kan man knappast säga annat än att han är mycket välintegrerad. Han jobbar och är mycket framgångsrik, det är ungefär allt vad integration innebär.

    Så detta är inte ett integrationsproblem. Det har snarare med någorlunda övergripande gemensamma kulturella värderingar och erfarenheter att göra. Vi känner oss nära andra människor som tänker och beter sig som vi själva gör, därför att dessa människor bekräftar oss automatiskt bara genom sin blotta existens. Detta är ett psykologiskt faktum som tillhör människans grundläggande natur och det är inget som ens världens bästa integration kan ändra på.

    Om vi istället snackar om assimilation, så är den inte enkelriktad, utan dubbelriktad. Det vill säga: Det går inte att assimilera individer som inte vill bli assimilerade. Det måste alltså finnas en vilja hos varje enskild individ att bli assimilerad för att assimilation ska vara möjlig. Och i Sverige existerar det dessutom ingen assimilationspolitik överhuvudtaget eftersom det innebär raka motsatsen till det mångkulturella idealet som staten hyllar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s