5 comments on “Obama stoppar deporteringen av illegala invandrare

 1. ”För ett par dagar sedan gjorde den amerikanske presidenten Obama […]”

  Du menar väl ”den påstådde amerikanske presidenten Obama”, eller hur, Gunnar?

 2. @ Magnus Johansson:

  ”Du menar väl ”den påstådde amerikanske presidenten Obama”, eller hur, Gunnar?”

  Obama är Amerikas president, men huruvida Obama är amerikan är fortfarande oklart, det är helt riktigt. (Jag antar att det är det du syftar på). Skulle det dock visa sig att han inte är amerikan så skulle han inte kunna fortsätta vara president enligt den amerikanska konstitutionen.

 3. Är verkligen Obama lagligen installerad som president? Varför tyckte Högsta domstolens chef att edsavläggelsen måste göras om bakom stängda dörrar?

  Nej, jag syftar inte på om Obama är amerikan eftersom det inte är en tillräcklig förutsättning för att vara USA:s president. Den som får väljas till president måste vara en naturligt infödd medborgare, det vill säga vara född i landet av föräldrar som är medborgare i samma land. Obamas far var aldrig amerikansk medborgare och Obama är därför ingen naturligt infödd medborgare. Obamas presidentskap utgör den största politiska skandalen i USA:s historia, och enligt pastor James David Manning kommer den att leda till inbördeskrig: http://www.youtube.com/watch?v=iG5xA3RRDp0&feature=youtu.be

 4. @ Magnus Johansson:

  ”Obamas far var aldrig amerikansk medborgare och Obama är därför ingen naturligt infödd medborgare.”

  Jag har aldrig hört talas om att föräldrarna till president måste vara medborgare, endast att presidenten själv måste vara en naturligt infödd medborgare, och enligt Wikipedia har du fel:

  Natural-born-citizen clause of the U.S. Constitution:

  ”The weight of legal and historical authority indicates that the term “natural born” citizen would mean a person who is entitled to U.S. citizenship “by birth” or “at birth,” either by being born “in” the United States and under its jurisdiction, even those born to alien parents; by being born abroad to U.S. citizen-parents; or by being born in other situations meeting legal requirements for U.S. citizenship “at birth.” Such term, however, would not include a person who was not a U.S. citizen by birth or at birth, and who was thus born an “alien” required to go through the legal process of “naturalization” to become a U.S. citizen.”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Natural-born-citizen_clause

 5. ”Jag har aldrig hört talas om att föräldrarna till president måste vara medborgare, endast att presidenten själv måste vara en naturligt infödd medborgare, och enligt Wikipedia har du fel:”

  Det är bara det att definitionen av ”naturligt infodd medborgare” kräver att föräldrarna är medborgare i samma land vid barnets födelse. Naturligt infödda medborgare är de allra flesta av jordens invånare. Jag är en naturligt infödd medborgare, liksom de flesta personer jag känner, och jag antar att du är det också.

  Wikipedia är bara en sida av den monolitiska och hansynslösa konspiration som John F Kennedy varnade för 1961 och som du kanske såg att jag nämnde om i en kommentar på Tanja Bergkvists blogg. Wikipedia har fel men vill lura folk att tro att de har rätt och de underbygger inte i citatet sin utsaga med någon historisk referens eller källa. De är också bedrägliga nog att inte sätta inom citattecken hela uttrycket ”natural born citizen” utan bara ”natural born”. Detta gör de med anledning av att det finns en juridisk term som heter ”natural born subject” och som inte är synonym med ”natural born citizen”. Genom att bara betona ”natural born” med citattecken vill de lura sina läsare att tro att ”natural born citizen” är samma sak som ”natural born subject” vilket det alltså inte är. ”Natural born subject” har sitt ursprung i English Common Law medan ”natural born citizen” kommer ifrån Law of Nations som var det referensverk de amerkanska grundlagsförfattarna använde. Det vore väldigt ologiskt om de amerikanska staterna som under upplysningstiden befriade sig från England okritiskt skulle fortsätta tillämpa engelsk lag och dess terminologi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s